BUNT dnevnik

Pogledajte foto galeriju
dr. Miodraga Ignjatovića

9.11.2015. – Spektakularno finale

Zvezdara teatar je bio pretesan za sve koji su želeli da budu na koncertu „Sa ženske strane jastuka“. Dive muzičke scene izvodile su Bajagine pesme na sasvim novi, autentičan način, a publika je uživala, uživala, uživala… Na sceni je bilo preko 95 izvođača, u sali preko 400 slušalaca i na kraju u neobično toploj večeri beogradskim ulicama prošetalo je 500 ozarenih lica. BUNT 3.0 je ovim koncertom zvanično završen, ali poruka „Hvala vam što dolazite, klasika jeste za svakoga“ ostaje da živi sa nama!

Hvala publici i izvođačima što su ovih devet dana učinili da BUNT preraste u nešto veliko – mnogo veće no što smo mogli i pomisliti ili odsanjati.

8.11.2015. – Velika BUNT žurka i Mocartova muzika za sceni Kolarca

Zvuci Mocartove muzike nikoga i nikada ne ostavljaju ravnodušnim. A, kada su na sceni Minetti kvartet, Josef Niederhammer, Lidija Bizjak, Dejan Sinadinović i Ljubiša Jovanović zadovoljstvo slušalaca je potpuno.

Kao i svake godine, posle FENOMENALNOG i NAJUZBUDLJIVIJEG koncerta na BUNT-u, velika žurka. Publika i učesnici, Savez Autizam Srbija, Rade Radivojević, Dečji hor RTS, Ogi Radivojević… Svi zajedno… Neponovljivo i neprocenjivo!

Ako niste stigli ove godine, obavezno u svoj kalendar upišite da sledeće dođete!

 

7.11.2015. – Nova generacija je sinoć blistala na BUNT-u!

Nezaboravno veče sa Ivom Milošević, Đorđem Miloševićem, Bojanom Dimković, Kšištofom Šumanjskim, Jovanom Stanković i Untoucheblues!!

6.11.2015 – Zvuk nebeske muzike u Loli

I tako – Bog je spustio ruku na Bahovo rame i tiho mu šapnuo: „Ja cu ti diktirati božansku muziku, a ti zapisuj…“! Nemamo drugo tumačenje za čudesne Golberg varijacije…
A prelepa, savrseno akustična barokna dvorana AKUD Lola je prigrlila naš BUNT trio sa Draganom Radosavljevićem, Nemanjom Marjanovićem i Sandrom Belić i otvorio je sve humane pore Bahove muzike…

A pre toga čuli smo delo Zorana Erića „Sedam pogleda u nebo“. Na sceni gudački sekstet u sastavu: Dragan Radosavljević, Dušan Panajotović, violine, Nemanja Marjanović, Jovan Mitić, viole, Sandra Belić i Đorđe Milošević violončela.

Veče božanskih (nebeskih) tonova!

5.11.2015. – Jedno veče, dve emocije

Još odzvanjaju u nama savršeno skladne note Minetti kvarteta, pravog otkrovenja festivala BUNT. Jedinstvo misli, usklađenost boja i vatra mladosti odlikuju ove sjajne umetnike! A u drugom delu koncerta, na sceni im se pridružio fantastični Josef Niederhammer.

Tajanstvena Iva Ikon nas je provela kroz dvočasovno upoznavanje gospel muzike, svojim čistim i uzbudljivim glasom (i klavirom) uz sjajnu podršku benda na čelu sa Vojnom Dizdarom i gospel horom! Uzbudljivo veče!

4.11.2015. – Koncert koji se pamti

Fantastični Tamara Stefanović i Pjer Loran Emar su nam podarili veče za nezaborav na trećem festivalu BUNT. Hvala umetnicima i publici na nesvakidašnjem doživljaju koji prevazilazi okvire ovovremenskog!

Kao i Tamara Stefanović, pijanista Pjer Loran Emar nastupa sa najvećim orkestrima i najvećim dirigentima sveta. Trenutno je rezidencijalni umetnik Bečkih simfoničara gde će, tokom sezone nastupati više puta u Muzikferajnu.

Na programu koncerta klavirskog dua Emar-Stefanović bile su najznačajnije stranice francuske literature, dela Morisa Ravela, Pjera Buleza i Oliviea Mesjana. Njihovo izvođenje ovog programa kritičar Njujork Tajmsa opisuje kao impresivno i vrhunski muzikalno.

3.11.2015. – Nikoline muzičke bravure

Trećeg dana festivala BUNT, 3. novembra, Muzička galerija Kolarčeve zadužbine je bila suviše mala za sve koji su došli da čuju izuzetnog saksofonistu Nikolu Arsenijevića.

Nikola dolazi iz Francuske gde je završio pariski konzervatorijum i nosilac je brojnih evropskih nagrada. Na ovom koncertu on je na saksofonu svirao transkripcije poznatih violinskih kompozicija Dmitrija Šostakoviča, Bazinija, Sergeja Prokofieva i Jun Nagao.

Za klavirom je bio Uki Ovaskainen dok je kao gost natupio beogradski saksofonista Milan Savić.

2.11.2015. – Dan drugi i dva izuzetna programa

Muzička galerija Kolarca je bila mesto susreta publike i našeg proslavljenog kompozitora Milana Mihajlovića. Na tribini su učestvovali muzikolozi Ivana Vuksanović i Zorica Premate, Ljubiša Jovanović i sam Mihajlović. Bila je to prilika da publika čuje dva nova dela, Melanholija i Revolt (Bunt) u izvođenju trija SO RTS (Katarina Kovačevski, Ivana Mandić i Dušan Stojanović), pijaniste Ukija Ovaskainena, flautiste Ljubiše Jovanovića i horniste Milana Roksandića.

Iste večeri u 20 sati, u Sudentskiom kulturnom centru na programu je bio plesno-muzički performans „MISLITI VREME“ u kome su nastupili Lidija Antonović i članovi Teatar Mimart.

 

1.11.2015. – BUNT početak

Ovogodišnji BUNT otvorio je filmski reditelj Stevan Filipović. Njegovu besedu možete da pročitate ovde, a ako više volite video možete da ga pogledate:

 

 

Otvaranje izložbe „Likovni kvintet na sceni BUNTA“ u galeriji „Kolektiv“

Svečano otvaranje u Mikseru – Nada Kolundžija, Katarina Jovanović i Dejan Sinadinović