Dive otvaraju BUNT 5.0

Pod sloganom BUNT u gradu, Peti muzički festival Beogradske umetničke nove teritorije biće otvoren 1. novembra u Kolarčevoj zadužbini u 20h.

Otvaranje muzičkog festivala BUNT biće u znaku muzike Hajdna, Betovena i Bramsa. Na koncertu će nastupiti Katarina Jovanović, sopran, Rita Kinka, klavir i Jelena Filipović, viola koje će izvesti vokalnu muziku ova tri muzička velikana.

Prvi put u Beogradu, imaćete priliku da čujete Betovenovu “An die Ferne Geliebte” u izvođenju soprana. Takođe, prvi put u našem gradu ćete čuti Hajdnovu kantatu “Arianna a Naxos”. Rita Kinka, pijanistkinja će, na samom početku koncerta, publiku uvesti u Betovenovu božanstvenu klavirsku Sonatu op. 109.

Katarina Jovanović

Katarina Jovanović, sopran je dobitnica velike nagrade Monserat Caballe. Internacionalni je solista koji nastupa u koncertnim dvoranama i na operskim scenama od Beograda, Londona, Brizbejna do Pariza, Čikaga i Berlina. Profesor je na FMU i sudeluje u raznovrsnim dramskim i muzičkim projektima.

Rita Kinka

Rita Kinka, pijanikinja, dobitnica niza prestižnih međunarodnih priznanja. Gostovala je širom sveta – od SAD, Tajvana, Izraela, Kanade i Australije kao i u regionu. Redovni je profesor i šef Katedre na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i predsednica umetničkog saveta “Novi Sad evropska prestonica kulture”.

Jelena Filipović

Jelena Filipović, viola bila je na specijalizaciji u Izraelu, a magistrirala je kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti. Od 2002. godine je vođa deonice viola orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta. Članica je gudačkog kvarteta TAJJ sa kojim aktivno nastupa po zemlji i inostranstvu. Predaje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

 

 

Ulaznice za svečano otvaranje BUNT-a su u prodaji u Kolarčevoj zadužbini po ceni od 500 i 800 din.