U čast jubileja Petra Stojanovića

utorak, 7. novembar 2017 / AKUD Lola / 20.00

Sedmog dana muzičkog festivala BUNT 5.0, biće održan koncert, na kome će dela srpskog kompozitora Petra Stojanovića izvesti Igor Aleksić, violina i Bojan Mladenović, klavir.

Stojanović je pisao pretežno obimnija orkestarska dela, ali se njegova muzika danas ne čuje često na koncertnim podijumima. Obeležavanje 140 godišnjice od kompozitorovog rođenja dobra je prilika da se to ispravi, a publika podseti na njegova kamerni opus.

Igor Aleksić

Igor Aleksić, violina. Od 1991 – 1997. godine bio je član Beogradskog gudačkog orkestra Dušan Skovran sa kojim je nastupao na brojnim turnejama širom Evrope. Od 1997. godine radi u Nacionalnom simfonijskom orkestru u Dominikanskoj Republici. Bio je član gudačkiih kvarteta Beloti i Del Orbe. Od 2003. godine radi kao profesor violine na Fakultetu Umetnosti u Nišu. Osnivač je i član ansambla Konstantinus i Kamerata Serbika.

Bojan Mladenović

Bojan Mladenović, klavir, osvojio je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od oktobra 2007. radi na Fakultetu umetnosti u Nišu. Veoma često javno nastupa sa Niškim simfonijskim orkestromi orkestrom Imperio kao solista, kamernim orkestrom Constantinus, trijom Anima. Svirao je u prestižnim koncertnim dvoranama u zemlji, Italiji, Sloveniji, BiH i Makedoniji.