Antarja kvartet svira u “Loli”

Četvrtak 2. novembar 2017 / AKUD “Lola” / 20h

Drugog dana muzičkog festivala BUNT 5.0, nastupiće gudački kvartet Antarja čiji su članovi mladi umetnici Barbara Mglej, violina, Elizbieta Mudlaf, violina, Magdalena Čmieloviec, viola i Jakub Gajovnik, violončelo.

Antarja Quartett

Oni će izvesti dela kompozitorki iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Srbije -Jane Andreevske, Sande Majurec, Urške Pompe, Laure Mjeda Čuperjani, Ivane Stefanović, Valentine Velkovska Trajanovske i Isidore Žebeljan. 

Ovaj program je nastao u okviru projekta “Nepoznati zvuci”: žene kompozitori  sa područja bivše Jugoslavije” koji je realizovan na Univerzitetu za muziku i umetnost izvođenja u Beču. Posle Beča, a pre Beograda, Antarja kvartet je ovaj program već uspešno predstavio u Ljubljani i Skoplju.

Pomenuti projekat bečkog univerziteta fokusirao se na žene kompozitore iz regiona i njihov stvaralački rad.

“Prostor bivše Jugoslavije je kulturno veoma bogat, kaže se u programskom objašnjenju programa Bečkog univerziteta.“Tu se na polju umetnosti može otkriti dosta toga „nepoznatog“. Jedna od veoma raznolikih i produktivnih oblasti je svakako i muzika i zato je svrha ovog projekta da zvučni prostori koji su nedovoljno široko poznati, to i postanu“.

Koncert Antarja kvarteta biće održan u AKUD Lola, Resavska 11 u četvrtak 2. novembra u 20h.