Dan 5: Mladi na Kolarcu i Kontrabasi sviraju Mokranjca u Loli

nedelja, 5 novembar 2017 / Kolarčeva zadužbina / 11.00

U nedelju 5. novembra u 11 sati u sali Kolarca, BUNT otvara prostor za mlade talente. Kao i predhodnih godina, BUNT organizuje dobrotvorni koncert.

Ivan Bašić

Program pod nazivom “Mladi na BUNT-u” predstaviće publici pijanistu Ivana Bašića i violinistu Nemanju Beleja, za koje je predhodnih godina BUNT organizovao dobrotvorne koncerte. Sada, oni poklanjaju BUNT festivalu svoj nastup.

Nemanja Belej

U drugom delu koncerta, na podijum Kolarčeve zadužbine, izaćiće Dečija filharmonija kojom će dirigovati Ljubiša Jovanović. Sviraće Betovena, Baha, Štrausa, Ofenbaha…

Nastupom Dečje filharmonije BUNT nastavlja petogodišnju tradiciju organizovanja dobrotvonih koncerata za mlade umetnike i talentovane mlade muzičare.

Regionalna Dečja Filharmonija

nedelja 5. novembar 2017 / AKUD Lola / 19.00

 

Bass Chorus

Istog dana uveče u sali AKUD Lola, nastupiće gosti iz Slovenije. Ansambl Brass Chorus iz Ljubljana sačinjen je od pet kontrabasista čiji su članovi Zoran Marković, Žiga Trilar, Todor Marković, Grega Rus, Jošt Lampret. Brass Chorus će izvesti veoma neočekivan i atraktivan program. Posle Johana Sebastijana Baha, čije ćemo čuti vokalne korale u aranžmanu za kvintet kontrabasa, na programu su još Betoven, Kniper i Česnokov. Ansambl će izvesti i aranžmane kompozicija naših muzičkih velikana kao što su Dejan Despić i Stevan Mokranjac, koji će biti zastupljen svoji rukovetima ali i duhovnom muzikom.

Zoran Marković

Programska nit ovog nastupa Brass Chorus ansambla je pevanje, a ideja, kako je objašnjava prof. Zoran Marković, bila je da se ljudski glas prenese u ovaj gudački instrument.