ArtOnAir.tv, Ivan Bašić i BUNT

9.12.2020. ArtOnAir.tv u 20h

https://artonair.tv/programs/ivan-basic-beethoven

Franz Liszt

Deuxième Légende, p. 175/2 –  St. François de Paule marchant sur les flots

Ludwig van Beethoven

Symphony No. 1 in C major, Op. 21 (piano version by  Franz Liszt )

I. Adagio molto – Allegro con brio
II. Andante cantabile con moto
III. Menuetto: Allegro molto e vivace
IV. Adagio – Allegro molto e vivace

Švajcarska internet platforma posvećena promociji umetnosti i umetnika po drugi put ove godine organizuje direktni prenos koncerta pijaniste Ivana Bašića. Večeras u direktnom prenosu od 19 časova slušaćete Legendu br. 2 Franca Lista i Betovenovu Simfoniju broj 1 koju je List preradio za izvođenje na klaviru.

ArtOnAir je digitalna kulturni centar nastao početkom ove godine sa ciljem da se umetnicima omogući da nastupaju uživo i u vreme kada je zbog pandemije ograničena mogućnost organizacije kulturnih događaja.

Ivan Bašić je pianista koji koji uspešno spaja i prezentuje kulturnu scenu Srbije i Švajcarske. Sa samo 24 godine osvojio je najznačajnije nagrade za mlade muzičare u obe zemlje,  svirao na renomiranim scenama Kolarac u Beogradu i Tonhalle u Cirihu. Takođe, nastupao je širom Evrope, u Egiptu i Japanu. Na festivalu bunt je nastupao 2015. i 2018. godine, a na ArtOnAir.tv ovo mu je drugi nastup i to je prvi put da je jedan izvođač klasične muzike dobio takvu mogućnost.

BUNT i ArtOnAir prepoznaju značaj kulture, posebno muzike za razvoj društva u celini, naročito u situacijama kada je kultura neprirodno udaljena od publike. Ovaj koncert BUNT predstavlja publici u Srbiji sa željom da ujedini kulturne prostore širom sveta.